Plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă ar urma să înceapă la jumătatea lunii septembrie, afirmă reprezentanţii Ministerului Agriculturii. Ordonanţa de Urgenţă în acest sens este discutată în şedinţa de Guvern de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la începutul şedinţei de Guvern de luni, despre ordonanţa de urgenţă privind despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii a cerut introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019 şi care au fost afectate de seceta pedologică, sub rezerva obţinerii avizelor.

Acesta a explicat că, după ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial, fermierii vor avea zece zile calendaristice pentru a se înscrie la APIA, după care va exista un termen de control administrativ pe 5 la sută din cereri.

Reprezentantul Minsterului Agriculturii a estimat că la jumătatea lunii septembrie ar putea începe plăţile.

"Scurtaţi cât mai mult procedurile şi nu aşteptaţi evaluarea, faceţi rapid verificările prin sondaj, că nu e mare lucru, astea le transmiteţi verificările spre serviciile deconcentrate", a cerut Ludovic Orban.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.