Peste trei milioane de beculeţe vor fi aprinse în Capitală, joi, de la ora 19.00, pe un traseu de 29 de kilometri, pentru sărbătorile de iarnă, în premieră fiind iluminat festiv şi Centrul Istoric. Decorul este completat de un brad, care măsoară anul acesta 25 de metri şi a fost decorat cu mii de luminiţe. La Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei vor fi spectacole, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Startul sărbatorilor de iarnă va fi dat în Piaţa Constituţiei la ora 19.00, când primarul Capitalei, Gabriela Firea, va aprinde cele peste trei milioane de beculeţe de tip LED care vor împodobi Capitala.

De sărbători au fost decorate cu beculeţe 52 de locuri din Capitală, pe un traseu de 29 kilometri, ce include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bulevarul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica, Piaţa Constituţiei, bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii - Piata Rosetti, zona Ateneu - Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu strada Baba Novac, bulevardul Unirii cu strada Traian, bulevardul Cantemir cu bulevardul Mărăşeşti.

Târgul de Crăciun, devenit deja o tradiţie a Capitalei, va fi deschis oficial tot joi, în acest an fiind organizat în Piaţa Constituţiei. Cei care vizitează Târgul de Crăciun pot vedea spectacole, Casa lui Moş Crăciun şi personaje de poveste, pot merge la patinoar sau pot cumpăra bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Târgul de Crăciun va fi deschis până în 30 decembrie si va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Cele peste 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colţul de decoraţiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun. Vizitatorii vor putea cumpăra ​sculpturi în lemn şi os, ţesături, împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuşi, măşti tradiţionale, coşuri din lemn, vitralii, icoane pe sticlă, globuri pictate manual, ghirlande, clopoţei, ceramică de Horezu, produse ecologice din lavandă şi trandafiri, costume populare, dulceţuri, prăjituri de casă, cozonaci şi turtă dulce.

Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă până în 24 decembrie, zilnic, între orele 11.00 - 13.00 şi 17.00 - 22.00. Aici, într-un decor magic, toţi copiii se vor întâlni cu Moş Crăciun şi spiriduşii săi. Cei mici pot face cunoştinţă cu Pacheţica, Prăjiturica, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moşului, care, prin joacă, află dorinţele copiilor. La Casa lui Moş Crăciun, copiii pot lăsa în cutia poştală scrisorile cu dorinţele lor.

La Târgul de Crăciun, părinţii pot veni cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, de patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, de grupuri de copii şi de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti, trupe şi coruri.

Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasărea Rock şi Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane în mulţime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Viţa de Vie, Iris, Ştefan Hruşcă, Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia şi Lupu Rednic şi Nicolae Voiculeţ vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei.

Campania ”Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!” continuă şi în acest an. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Târgul de Crăciun este organizat anual de Primăria Capitalei, fiind înscris încă de la prima ediţie în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – “Christmas Markets”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.