Peste 90 de persoane au fost salvate de pompierii constănţeni, până vineri după-amiază, de pe drumul care leagă Constanţa de Valu lui Traian, acestea fiind blocate timp de mai multe ore în autoturisme, autocare şi microbuze rămase în zăpadă. Mulţi oameni şi-au abandonat maşinile şi au fost transportaţi până la intrarea în municipiu, unde au fost aşteptaţi de către rude sau prieteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, până vineri după-amiază, pompierii au salvat peste 90 de persoane care rămăseseră blocate pe DN 3 între Constanţa şi Valu lui Traian în zeci de autovehicule.

Echipele de intervenţie au lucrat câteva ore pentru deszăpezirea maşinilor, iar acolo unde acest lucru nu a fost posibil au transportat pasagerii până la intrarea în municipiul Constanţa unde au fost aşteptaţi de rude şi prieteni care să-i ducă acasă.

Astfel, pe acea porţiune de drum rămăseseră blocate 15 autoturisme, şase microbuze şi trei autocare.

În zona respectivă s-a format un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri, iar vizibilitatea este zero.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de salvare este în desfăşurare, atât în zona Valu lui Traian, cât şi în alte locuri din judeţul Constanţa.

La Valu lui Traian intervin şi militari de la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti.

Judeţul Constanţa se află sub cod roşu de viscol până vineri la ora 18.00, toate drumurile judeţene şi naţionale fiind închise. De asemenea, traficul feroviar este oprit, iar toate trenurile au rămas în staţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.