Ministerul Afacerilor Interne va detaşa 44 de poliţişti şi jandarmi la Campionatul European de Fotbal, în special la meciurile echipei naţionale a României, aceştia având, în principal, rolul de facilita comunicarea dintre suporterii români şi autorităţile franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deja o parte dintre forţele de ordine din România, respectiv 20 de poliţişti şi 10 jandarmi au fost detajaţi în Franţa urmând ca alţi 14 angajaţi ai MAI să ajungă în cursul acestei săptămâni. Aceştia vor avea misiuni de ordine publică sau de consiliere a suporterilor români, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne remis agenţiei News.ro.

În Franţa, poliţiştii şi jandarmii vor avea veste şi uniforme uşor de identificat, în aşa fel încât să poată fi contactaţi uşor de suporterii români. Ei vor fi prezenţi în special în FUN zone.

"MAI recomandă suporterilor care se vor deplasa în Franţa să se asigure că documentele de identitate sunt valabile la momentul ieşirii din ţară şi cel puţin pe perioada şederii în Franţa şi să le aibă asupra lor la intrarea pe stadioane, pentru a le putea prezenta la filtrele de control, alături de biletele de intrare la meci", se mai arată în comunicatul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.