Pelerinajul religios de Sfânta Parascheva de la Iaşi s-a încheiat marţi seară, racla cu sfintele moaşte fiind reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. În cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 160.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe tot parcursul zilei, mii de credincioşi au stat la rând pe străzile din jurul catedralei ieşene pentru a ajunge la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, dar şi la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Spre seară, numărul pelerinilor a scăzut, astfel că organizatorii au decis reintroducerea raclei în interiorul lăcaşului de cult.

În cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 160.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte, numărul de credincioşi care au venit la Iaşi fiind mai mare ca anul trecut.

"Şi anul trecut am observat o creştere, dar în acest an au fost întrecute toate aşteptările. Nu cred că a fost vorba doar de vremea frumoasă, e o uimire şi pentru noi ce s-a întâmplat. Am avut la Iaşi pelerini nu numai din ţară, ci şi din străinătate. Au venit la Iaşi mai mulţi oameni decât anul trecut, au fost din Africa, din Serbia, Rusia, chiar şi din Turcia”, a declarat, pentru News.ro, preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Peste 700 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar câteva zeci de oameni au fost transportaţi la spital.

Punctul culminant al pelerinajului religios de la Iaşi a avut loc luni, zeci de preoţi oficiind Sfânta Liturghie pe o scenă amplasată în faţa catedralei ieşene.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.