Ministrul Cercetării, Şerban Valeca, a declarat, joi, că, potrivit unei note pe care a prezentat-o la începutul şedinţei Executivului, tinerii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiadele naţionale şi internaţionale, vor putea primi un grant de 3.500 de euro pe an, la care se adaugă încă 5.000 de euro pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale, însă banii ar urma să fie acordaţi în anumite condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea creşterii competitivităţii în învăţământul superior şi stabilirea tinerilor dotaţi în ţară şi pentru întinerirea forţei de muncă în cercetarea românească, am venit cu o notă şi apoi o să venim cu o reglementare privitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obţinut locurile 1, 2 şi 3 la olimpiadele internaţionale şi naţionale. E vorba de un grant de 3.500 de euro pe an şi pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale încă 5.000 de euro”, a declarat ministrul Cercetării la începutul şedinţei de Guvern.

Valeca a precizat că există şi anumite condiţii pentru obţinerea acestor bani.

”Condiţionalităţile vor fi să urmeze o universitate în ţară şi să lucreze până la 10 ani într-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare, adică universitate, institut. Cred că, pentru stabilitatea acestor creiere în România, o sumă estimată maximală pentru anul 2017-2018 de 1,4 milioane euro, probabil că nu se va ajunge aici, nu ştiu dacă toţi vor rămâne să acceseze acest program, nu e un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru şi o să supun aprobării Guvernului acest lucru, urmând să vin cu actul normativ”, a arătat Valeca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.