Numărul participanţilor la protestul de duminică seară, de la Iaşi, a crescut constant pe parcursul acţiunii, ajungând la aproximativ două mii, după ce iniţial în Piaţa Unirii s-au adunat doar în jur de 600 de persoane. La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea s-a încheiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii au stat în Piaţa Unirii timp de o oră, după care au pornit într-un marş pe pietonalul Ştefan cel Mare către Prefectură.

Pe parcurs, la protest s-au alăturat şi alţi oameni, astfel că, la un moment dat, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ două mii.

Traficul în centrul oraşului a fost parţial blocat, poliţiştii rutieri oprind circulaţia până la trecerea coloanei de manifestanţi.

Oamenii s-au oprit în faţa sediului Primăriei huiduindu-l pe edilul PSD Mihai Chirica, iar apoi s-au oprit şi la sediul social-democraţilor, unde timp de câteva minute au scandat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea şi a PSD.

Coloana de manifestanţi s-a îndreptat apoi către Prefectura Iaşi, după care oamenii au revenit în Piaţa Unirii din municipiu. Aici au fost scandate din nou lozinci împotriva Guvernului şi a liderilor PSD, iar cu puţin timp înaintea orei 20.00 acţiunea s-a încheiat, oamenii îndreptându-se către case.

Protestul s-a desfăşurat fără incidente, iar participanţii au spus că vor relua protestele dacă Guvernul nu renunţă la intenţia de modificare a Codului Penal şi a legii privind graţierea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.