Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Florin Filip, şi directorul medical Doina Ganea Motan au demisionat, miercuri, în condiţiile în care 200 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Monitorul de Suceava, noua conducere a Spitalului Judeţean Suceava a demisonat.

Astfel, miercuri, şi-au depus demisiile managerul Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan.

Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Medicii sunt îngrijoraţi de faptul că li se termină echipamentele de protecţie de pe secţii, în timp ce în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.

În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în MInisterul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord. 

La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus. 

 

 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.