Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi, unde a început din nou să ningă. Meteorologii anunţaseră, de altfel că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Imaginile surprinse, luni dimineaţă, la Refugiul Salvamont Buşteni, situat în Munţii Bucegi, arată că ninge, iar un strat de zăpadă a acoperit vegetaţia. 
 
Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.
 
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie. 
 
Conform celui mai recent buletin nivometeorologic, valabil până luni seară, săptămâna trecută stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu. 
 
În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie, conform sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.