Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susţinând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei, reprezentând subvenţia pentru transporturile pe apă. Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a afirmat că mai sunt şi alţi operatori de transport astfel încât locuitorii din Delta Dunării nu vor fi în imposibilitatea de a se deplasa. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru a se încerca deblocarea acestei situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursele de pasageri şi de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică.

“Începând cu data de 26 iunie, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operări navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea şi localităţile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare. Situaţia a fost generată independent de voinţa noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-şi în totalitate obligaţiile din contractul ce prevede asigurarea mobilităţii persoanelor izolate din Delta Dunării. În speranţa unei rezolvări rapide a situaţiei, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat transmis de Navrom Tulcea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru News.ro, că există un buget aprobat de Parlament şi derulat prin Ministerul Transporturilor care priveşte subvenţia pentru transporturile pe apă. El a menţionat că societatea pe care o conduce a participat la licitaţia pentru transportul pe apă în Delta Dunării de la începutul acestui an, a câştigat-o, iar din luna aprilie nu a mai primit subvenţia din partea Ministerului Transporturilor.

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil şi pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

Directorul Navrom Tulcea speră ca situaţia să se deblocheze săptămâna viitoare.

“Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a declarat pentru News.ro că va avea luni o întâlnire cu conducerea Navrom, iar marţi se va afla la Ministerului Transporturilor.

“Luni mă voi întâlni cu reprezentanţii NAVROM, iar marţi voi avea o întâlnire la Ministerului Transporturilor faţă de acest subiect. Dar e important de ştiut că locuitorii din Deltă nu sunt în imposibilitatea de a se deplasa, mai sunt operatori de transport care efectuează curse”, a afirmat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.