Ministerul Educaţiei a solicitat, sâmbătă, inspectoratelor judeţene, să monitorizeze situaţia şcolilor din zonele afectate de viscol, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în acest moment, hotărâri de suspendare a cursurilor au fost luate în Capitală şi în judeţul Ilfov, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Ei arată că unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele şcolare din Bucureşti şi Ilfov au stabilit suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ în zilele de luni şi marţi.

"Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autorităţile locale şi vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susţinerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare", mai transmite Ministerul Educaţiei.

În învăţământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităţilor, în virtutea autonomiei universitare, precizează reprezentanţii ministerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.