ISU Bucureşti -Ilfov a emis, sâmbătă sear un mesaj Ro-Alert privind o „lertă extremă, avertidânc populaţia asupra ploilor torenţiale prognozate între orele 21:00 şi 0:00. Oamenii sunt sfătuiţi să se adăpostească şi să ia măsuri de autoprotecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În zona municipiului Bucureşti sunt anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii. 
 
Mesajul Ro-Alert a fost emis în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizate nowcasting pentru unicipiul Bucureşti anunţând temporar averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp, în condiţiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantităţi de apă de 15...25 l/mp.
 
În acest context, autorităţile recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive:
 
-pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
-sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
-închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
-evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
 

Furtuna de sâmbătă după-amiaza a provocat pagube în mai multe zone Bucureştiului, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pe zece străzi pentru a îndepărta copaci, stâlpi sau elemente de construcţii dislocate de vântul puternic.

Potrivit ISU, 39 de copaci au căzut, un acoperiş a fost parţial despins, ca şi tencuiala faţadei unei clădiri. A existat şi o acumulare de apă într-o locuinţă, un stâlp de electricitate căzut şi 26 de autoturisme avariate

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.