Numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale în campania electorală din 2016 este 2,6 ori mai mic decât în campania electorală din 2012. Au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, dar 37 de semnalări nu s-au confirmat. Lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au constatat 247 de contravenţii, au fost deschise 43 de dosare penale şi se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa cum ştiţi, campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat în această dimineaţă, la ora 7.00, continuarea propagandei electorale fiind strict interzisă. Pe perioada campaniei, structurile Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, campania desfăşurându-se fără înregistrarea unor incidente sau evenimente grave.Comparativ cu campania electorală de la precedentele alegeri parlamentare, din anul 2012, numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale este de această dată de 2,6 ori mai mic", a spus comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar ]n urma verificărilor efectuate până la acest moment, 37 de semnalări nu s-au confirmat.

Lucrătorii MAI au constatat 247 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de peste 147 de mii de lei. De asemenea, au fost deschise 43 de dosare penale şi se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane.

În campania pentru alegerile parlamentare precedente, numărul sesizărilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Din numărul total de semnalări primite în această lună de campanie electorală, 24 s-au transmis spre soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă, două către Biroul Electoral Central şi una către Biroul Electoral Judeţean.

Efectivele MAI au asigurat ordinea publică la peste 450 de manifestări electorale, dintre care 15 au avut loc în ultima zi de campanie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.