Inspectoratul General pentru Aviaţie (IGAV) anunţă că scoate la concurs, prin încadrare directă, 18 posturi de pilot militar pentru elicopterele SMURD şi celelalte elicoptere operate de IGAV pentru misiunile Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posturile scoase la concurs sunt disponibile pentru piloţii care deţin licenţa de pilot de elicopter urmând ca licenţele speciale pe pentru aparatele Eurocopter, MI-8 sau MI-17 operate de Inspectoratul General pentru Aviaţie (IGAV) din Ministerul Afacerilor Interne să fie obţinute după încardare.

Potrivit IGAV, din cele 18 posturi, patru sunt de ofiţer specialist II, specialitatea militară „029 pilot” pentru Unităţile Speciale de Aviaţie din Iaşi, Cluj şi Tulcea. Alte şapte posturi sunt pentru funcţia de pilot I pentru Unităţile Speciale de Aviaţie din Bucureşti, Iaşi, Tulcea şi Caransebeş. Două posturi sunt pentru funcţia de ofiţer specialist I cu specialitatea militară „029 pilot” pentru Unităţile Speciale de Aviaţie din Tulcea şi Caransebeş. Trei posturi scoase la concurs sunt pentru funcţia de pilot I pentru Punctul de Operare Aeromedical Craiova şi cel de la Galaţi. Sunt, de asemenea, două posturi vacante de ofiţer specialist I la Compartimentul Echipaje Operare Avion Medicalizat din cadrul Detaşamentului Aeromedical.

Anunţurile, care conţin informaţii privind condiţiile generale şi specifice de participare la concurs, datele între care se pot depune documentele, precum şi cele la care se susţin probele de concurs, tematica şi bibliografia sunt afişate pe site-ul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., https://www.aviatie.mai.gov.ro/cariera.html.

Cei care doresc să se înscrie la concurs îşi pot depune dosarele de examen până pe 12 octombrie.

De la începutul anului, de când a intrat în vigoare legea pensiilor speciale, care le dă angajaţilor MAI şi militarilor posibilitatea să iasă la pensie înainte de 65 de ani primind 65% din salariu, au ieşit la pensie peste 8.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, iar instituţia se confruntă acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la începutul lui septembrie, deficitul de personal se ridică la aproximativ 17.500 de funcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.