Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs în Italia şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, anunţă Ministerul de Externe, precizând că până la acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se deplasează în regim de urgenţă în zonă, mai spune MAE.

Potrivit ministerului, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Localitatea italiană Amatrice - situată în zona centrală a peninsulei italiene - a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Ultimele informaţii furnizate de presa italiană arată că cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa. Informaţiile cu privire la numărul victimelor nu sunt însă clare, presa italiană vorbind despre 10-14 morţi, în vreme ce autorităţile au confirmat şase decese. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar localnicii au rămas blocaţi sub dărâmături, transmit Reuters, RAI şi Il Tirreno.. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.