Actele de violenţă în şcoli au scăzut în ultimii trei ani cu aproape 2.000, ajungând la 18.000, iar aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în unităţile de învăţământ, a declarat, joi, secretarul de stat pentru învăţământ peuniversitar, Liviu Pop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimii trei ani de zile, din analizele pe care le am la Ministerul Educaţiei, a scăzut rata actelor de violenţă în şcoală undeva de la 20.000 de acte de violenţă care se înregistrau în urmă cu trei ani la 19.000 - 18.000 şi ceva în ultimul an şcolar.  Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în şcoli. Nu avem evidenţa sancţionării în afara unităţilor şcolare, pentru că nu este atributul nostru", a spus Liviu Pop.

Secretarul de stat a precizat că se doreşte întărirea pazei şi a disciplinei în şcoli, astfel încât la sfârşitul acestui an şcolar să scadă actele de violenţă cu 10 la sută.

"Vrem să întărim, în zona aceasta, paza şi disciplina, dacă o putem numi aşa. Ne aşteptăm ca la finalul acestui an şcolar să avem o scădere a actelor de violenţă cu cel puţin 10 la sută la niveul unităţilor de învăţământ preuniversitar. Este o preocupare permanentă", a mai spus Liviu Pop. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.