Fostul preşedinte, Ion Iliescu, susţine că a primit cu tristeţe vestea morţii Reginei Ana, transmiţând Regelui Mihai şi familiei regale întreaga sa compasiune „pentru această grea pierdere”, adăugând, totodată, că relaţia cu familia regală este una de respect şi de asumare a responsabilităţilor pe care fiecare le-au avut şi le au faţă de români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Am aflat cu tristeţe vestea morţii Reginei Ana şi transmit întreaga mea compasiune pentru această grea pierdere Regelui Mihai şi membrilor familiei regale. Am avut privilegiul să o cunosc şi am apreciat felul în care, trecând peste o istorie care nu a fost clementă, până la urmă, cu niciunul dintre noi, ţinea la România. Păstrez amintirea discuţiilor pe care le-am avut atât la Versoix, cât şi la Bucureşti, relaţia cu familia regală fiind una de respect şi de asumare a responsabilităţilor pe care fiecare le-am avut şi le avem faţă de români”, a transmis fostul preşedinte Ion Iliescu.

„Dumnezeu să o odihnească în pace”, a încheiat fostul preşedinte.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.