Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-208 încep luni şi se încheie în 30 martie, iar părinţii pot vizita şcolile şi pot vorbi cu învăţătoarele în Ziua porţilor deschise, care va fi organizată de şcoli începând de miercuri şi până în 2 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe în 27 februarie şi se încheie în 16 martie. A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 şi 30 martie, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie - 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.

Fiecare unitate de învăţământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porţilor deschise, în perioada 23 februarie - 2 martie, pentru părinţii care vor să viziteze spaţiile şcolare şi să discute cu cadrele didactice.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

„Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate - şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv pe cel al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi ale unităţilor de învăţământ.

Potrivit Ministerului Educaţiei, inspectoratele şcolar vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, „în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.