Douăzeci de persoane au fost audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo, audierile urmând să fie reluate duminică, potrivit unor surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:32 Incendiul din Bamboo: 20 de persoane au fost audiate la Poliţia Capitalei. Audierile vor fi reluate duminică

Douăzeci de persoane au fost audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo, audierile urmând să fie reluate duminică, potrivit unor surse judiciare.

Pentru ziua de sâmbătă, audierile s-au încheiat, urmând să fie reluate duminică dimineaţă.

Conform unor surse judiciare, au fost audiate 20 de persoane - administratorul clubului şi angajaţi ai localului.

UPDATE 15.39: Cincisprezece persoane au fost audiate la Poliţia Capitalei în dosarul deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo

Până la acest moment, la Poliţia Capitalei au fost audiaţi administratorul clubului şi angajaţi ai localului, respectiv agenţii de pază aflaţi în club la momentul izbucnirii incendiului, iar audierile continuă.

În paralel, anchetatorii fac cercetări la club, care a fost distrus în totalitate în urma incendiului. 

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat sâmbătă dimineaţă că în urma incendiului din club a fost începută urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane), cercetările fiind făcute de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.

"Sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control). La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului", arăta Parchetul.

UPDATE 11:30: Parchet: În dosarul deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo se fac cercetări pentru distrugere din culpă, au loc audieri

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti anunţă că în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo se fac cercetări pentru distrugere din culpă, fiind solicite documente privind societatea care deţine clubul, respectiv autorizaţii, de la instituţiile abilitate, iar la acest moment au loc audieri.

Într-un comunicat transmis sâmbătă, Parchetul Tribunalului Bucureşti spune că  în urma incendiului din club efectuează urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane), cercetările fiind făcute de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.

"În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes şi a fost iniţiată cercetarea la faţa locului. Continuarea acestei activităţi este influenţată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum şi de faptul că pericolul de prăbuşire a structurii nu a fost înlăturat. De asemenea, sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control). La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului", mai arată Parchetul.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci. 

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.