O femeie de 75 de ani a murit la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind suspectată că ar fi infectată cu varianta Omicron. Pacienta nu era vaccinată şi prezenta multiple comorbidităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Nu avem deocamdată confirmarea prin secvenţiere. În cadrul laboratorului nostru de biologie moleculară care este centru de screening pentru zona Moldova s-a ridicat suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron prin identificarea mutaţiilor specifice acesteia”, a afirmat medicul Florin Roşu.
 
Potrivit acestuia, este primul deces suspect de Omicron la Iaşi şi implicit în România. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”O pacientă, în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, a decedat în cursul zilei de luni. Femeia prezenta multiple comorbidităţi, respectiv diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.
 
Până marţi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 76.195 cazuri cu persoane infectate cu Covid, 463 dintre acestea fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. 
 
În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au efectuat 41 externări şi 45 internări. 
 
De asemenea, în acelaşi interval s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând în judeţul Iaşi la 2097.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.