O femeie din judeţul Ialomiţa a născut acasă în noaptea de marţi spre miercuri, ajutată de un asistent medical, ulterior mama şi copilul fiind duşi la spital. Pompieriii din Ialomiţa au intervenit pentru mai multe situaţii de urgenţă, inclusiv pentru deblocarea unui microbuz cu copii rămas înzăpezit pe A2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, George Damian, o femeie din localiatea Dridu a născut acasă în noaptea de marţi spre miercuri, după ce echipajul medical chemat în sprijinul său nu a putut ajunge la timp din cauza viscolului puternic care a făcut drumurile impracticabile. 

Femeia a fost ajutată de un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă care a reuşit să ajungă la ea, dar nu a mai avut timp să o ia şi să o ducă la spital. Mama şi nou-nascutul, ambii în stare bună, au fost ulterior preluaţi de un echipaj medical şi duşi la o unitate sanitară.

De asemnea, marţi seară, la ora 22.05, un microbuz care transporta copii a rămas blocat tot din cauza zăpezii, la kilometrul 139 al Autostrăzii A2, iar în mai puţin de jumătate de oră, pompierii l-au deszăpezit şi l-au dus până la Feteşti.

O altă misiune foarte dificilă a pompierilor din Ialomiţa a avut loc în localitatea Andrăşeşti, unde echipajele medicale au fost solicitate să intervină la un copil în vârstă de 8 luni, cu febră mare.

Salvatorii au parcurs o distanţă de 18 kilometri în două ore, iar în final au reuşit să preia copilul şi să îl ducă la spital.

Mai multe maşini au rămas blocate pe un drum din apropierea localităţii Iazu. Primăriţa din localitate le asigură adăpost celor rămaşi în maşinile blocate, însă unii dintre aceştia au refuzat să părăsească autovehiculele spunând că au combustibil şi toate cele necesare pentru a rămâne în maşini până când drumul va deveni practicabil.

Nu în ultimul rând, o misiune foarte dificilă o au pompierii din Ialomiţa pe un drum între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei, unde şapte persoane sunt blocate în două autoturisme, iar echipelor de intervenţie le este foarte greu să ajungă la ele.

Reprezentanul ISU Ialomiţa a precizat că autorităţile ţin legătura cu cei şapte şi că, deocamdată niciuna dintre persoane nu are probleme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.