Ministerul Muncii a promovat, vineri, în şedinţa de Guvern, o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, în urma accidentului produs la Uzina Mecanică de la Băbeni, din judeţul Vâlcea, în urma căruia şi-au pierdut viaţa trei bărbaţi şi o femeie. ”Ştim cu toţii că la Vâlcea a avut loc un accident nefericit, şi ne dorim să sprijinim familiile aparţinătoare victimelor de acolo”, a spus ministrul. Potrivit Ministerului Muncii, sumele se vor plăti până cel târziu în 31 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat că potrivit Hotărârii Ministerului, se acordă 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată, 8.000 de lei pentru fiecare persoană rănită şi 5.000 de lei pentru persoanele aflate în şoc traumatic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii, sumele provin din fondurile Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi se plătesc de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială de la domiciliul familiilor victimelor până cel târziu la 31 decembrie 2021, fără a fi nevoie de completarea unei cereri şi nici de efectuarea unor anchete sociale.

Ajutorul de urgenţă se plăteşte soţului/soţiei, ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, în lipsa acestora, persoanei care demonstrează cu documente doveditoare că s-a ocupat de organizarea înmormântării, în cazul persoanelor decedate, sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere că se ocupă de îngrijirea persoanei rănite, pe baza actului de identitate, respectiv a documentului care atestă relaţia de rudenie sau căsătoria cu victima.

Trei bărbaţi şi o femeie au murit în urma exploziei produsâe la Uzina Mecanică Băbeni. Alte trei femei au fost rănite.

O a patra victimă a primit îngrijiri medicale la locul incidentului, suferind un atac de panică, însă în cele din urmă aceasta nu a mai fost dusă la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.