Un cetăţean bulgar, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unde era izolat, după ce a venit din Republica Moldova, iar pe drum a manifestat semne de boală. Bărbatul a fost găsit într-un microbuz, alături de alte şase persoane care au intrat în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Galaţi, bărbatul de 27 de ani, cetăţean bulgar, a venit din Republica Moldova şi s-a cazat la un hotel din municipiul Galaţi.

În noaptea de marţi spre miercuri, bărbatul a sunat la 112 spunând că se simte rău, acuzând simptome de gripă.

O ambulanţă a sosit la faţa locului şi l-a preluat, transportându-l la Spitalul de Boli Infecţioase pentru investigaţii.

Potrivit IPJ Galaţi, miercuri după-amiază, bărbatul a tăiat plasa de protecţie de la geamul salonului în care era izolat, şi a fugit. Imediat au fost chemaţi poliţiştii, care, după aproximativ 15 minute, l-au depistat pe bulgar la ieşirea din municipiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre municipiul Bucuresti.

Bărbatul a fost ridicat şi transportat din nou la spital. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar li pentru distrugere.

În microbuzul în care se afla bulgarul mai erau şase pasageri. Aceştia, dar şi şoferul, au fost conduşi într-un centru de carantină situat la ieşire din orasul Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.