Un număr de 24 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Timiş nu au putut participa, miercuri, la proba de matematică a Evaluării Naţionale din cauza inundaţiilor şi vor susţine acest examen joi, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi, la proba de matematică s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%).

Conform sursei citate, opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

Din cauza inundaţiilor, 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur din judeţul Timiş, care ar fi trebuit să participe la proba de matematică în centrul de examen de la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu” din Lugoj, nu au ajuns şi vor susţine acest test joi.

La proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, rata de prezenţă a fost de 97,55%, fiind prezenţi 8.921 de elevi dintr-un total de 9.145 înscrişi.

Luni, absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut, marţi, proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Afişarea rezultatelor se va face în 1 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. 

În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.