O echipă de control de la DSP şi IPJ Vrancea, care verifica respectarea normelor sanitare, a fost dată afară din sediul Primăriei Mărăşeşti de către primarul surprins că nu purta mască.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de 30 octombrie 2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea şi un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranţă epidemiologică în instituţiile publice, respectiv Primăria Mărăşeşti. (...) La intrarea în instituţie, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască şi i s-a cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Pentru că inclusiv uşa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat şi au constatat că, de asemenea, primarul şi viceprimarul nu purtau mască de protecţie. Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituţie el hotărăşte. Angajata DSP a insistat şi a motivat prezenţa sa, menţionând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituţiile publice. În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie şi a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos şi dându-l afară şi pe el din instituţie. Situaţia de la Mărăşeşti a fost prezentată, de altfel, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea din 30 octombrie 2020”, a arată DSP Vrancea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate a fost întocmit proces verbal şi se va aplica amendă UAT Mărăşeşti pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă epidemiologică.

”Din păcate, abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat şi la alte instituţii din judeţ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenţia celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar şi a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie”, a mai transmis DPS Vrancea.

Valerică Chitic (PSD) este primar din anul 2012. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.