Drumul naţional (DN) 67 C Novaci - Rânca a fost închis din cauza zăpezii şi a viscolului, informează Infotrafic, iar la ora transmiterii acestei ştiri turiştii nu sunt lăsaţi nici să urce în staţiune, nici să plece acasă de acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic anunţă că DN 67 C Novaci-Rânca a fost închis, vineri după-amiază, din cauza condiţiilor meteorologice. În zonă ninge abundent, iar vizibilitatea este foarte redusă, potrivit sursei citate.

Nicio maşină nu are voie să urce în staţiune, iar niciuna nu poate pleca de acolo, în condiţiile în care sute de turişti se află în vacanţă la Rânca.

Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară. În judetul Caraş Severin, pe DN 68, la limita de judeţ cu Hunedoara, se circulă în condiţii de iarnă.

Circulaţia rutieră este îngreunată pe sensul de urcare (către Braşov) al DN 1 Ploieşti – Braşov, din cauza numărului mare de maşini şi a condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă viscolită), potrivit centrului Infotrafic.

Vizibilitatea este sub 50 de metri în zonă, iar pe alocuri, chiar sub 30 de metri.

Tot pe DN 1, în zona localităţilor prahovene Comarnic şi Buşteni, se circulă în coloană.

De asemenea, şi pe DN 1A Cheia – Săcele se circulă în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe DN 17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, maşinile care nu au cauciucuri de iarnă nefiind lăsate să treacă pasul Tihuţa.

În apropiere de Pasul Tihuţa, la kilometrul 100, un autotren a rămas blocat în zăpadă şi blochează un sens. Se circulă dirijat, pe un fir, în ambele sensuri.

Probleme de vizibilitate sunt şi pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, unde între kilometrii 235 – 260 ninge abundent, lucrătorii de la drumuri încercând să cureţe soşeaua.

Centrul Infotrafic a anunţat că, în jurul orei 15.00, restricţiile impuse vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN 18 Baia Sprie  – Mara (Pasul Gutâi), în judeţul Maramureş, impus vineri dimineaţă din cauza ninsorii abundente, au fost ridicate.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt restricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, cauzate de ninsori, în judeţul Harghita, pe DN 13B Praid – Gheorghieni. Restricţia de pe DN 13A – Praid – Miercurea Ciuc a fost ridicată.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt în vigoare avertizări cod portocaliu de viscol în 13 judeţe. Totodată, este în vigoare şi o atenţionare cod galben, pentru întreaga ţară, care expiră în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.00

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.