Două autocare cu peste o sută cetăţeni din Republica Moldova care ar fi trebuit să ajungă la pensiuni din judeţul Braşov pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi au fost oprite, vineri, de autorităţi, în judeţul Buzău, drumul naţional 2 fiind închis din cauza viscolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, unul dintre autocare, în care se află 51 de moldoveni între care zece copii, a fost oprit în municipiul Râmnicu Sărat. 

Oamenii au acceptat să fie cazaţi la Primărie unde au primit ceai şi mâncare până când vor putea porni din nou la drum.

Un alt autocar în care se află 54 de persoane tot din Republica Moldova a fost oprit la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Valea Râmnicului, în apropierea unei pensiuni.

Oamenii au refuzat să coboare din autovehicul, însă au primit apă şi mâncare.

Turiştii moldoveni mergeau la pensiuni din judeţul Braşov, pentru a sărbători Crăciunul pe rit vechi.

Tot în judeţul Buzău, un autoturism în care erau două persoane a rămas blocat în zăpadă în localitatea Ziduri, judeţul Buzău, aflat sub cod portocaliu de viscol, un utilaj de deszăpezire plecând în zonă.

De asemenea, autorităţile buzoiene au mai intervenit în cazul a şase oameni rămaşi blocaţi într-o maşină care a derapat din cauza ninsorii, tot în localitatea Ziduri, precum şi la un microbuz în care erau nouă pasageri şi care a rămas înzăpezit.

Patru drumuri naţionale din judeţul Buzău, între care DN 2 E85, au fost închise vineri din cauza viscolului.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe, între care şi Buzău, până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi 19 judeţe, până la aceeaşi oră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.