Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a anunţat pe pagina sa de Facebook, că în şedinţa de plan de joi consilierii locali ai PNL au refuzat să voteze un proiect al administraţiei sale care prevedea acordarea de amenzi constructorilor care aruncă deşeuri la marginea oraşului Timişoara. Fritz a susţinut că liberalii din Consiliul Local nu apără interesele oraşului şi ale timişorenilor, ci "metehnele câtorva patroni dubioşi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Consilierii locali PNL au refuzat azi să voteze două proiecte de hotărâre care ar însemna amenzi mari pentru constructorii care aruncă în oraş şi pe câmp deşeurile din construcţii şi demolări. Au refuzat să voteze o mai bună trasabilitate a deşeurilor din construcţii. Nu vor să voteze pentru o Timişoara mai curată. În beneficiul cui lucrează consilierii PNL?”, scrie Dominic Fritz pe Facebook.
 
Edilul din Timişoara precizează că în urmă cu câteva luni a fost depistată o groapă de gunoi clandestină şi pornind de la acel caz consilierii USR au întocmit un proiect de hotărâre care sancţionează astfel de gesturi.
 
"În urmă cu câteva luni Poliţia Locală a descoperit o adevărată groapă clandestină plină cu sute de tone de gunoaie, majoritatea deşeuri din construcţii. Pornind de la acel caz, consilierii locali USR au elaborat un proiect de hotărâre care, odată pus în aplicare, ar face mult mai uşor trasabile deşeurile din construcţii şi demolări, în drumul lor de la şantier la o groapă autorizată. Însă consilierii PNL au decis azi să fugă de vot. Aşa cum au fugit şi de la întâlnirile şi dezbaterile organizate în timpul elaborării acestui proiect. Sau de la a propune amendamente în timpul şedinţei de Consiliu, măcar. Consecinţele acestui gest extrem de grav le putem vedea cu toţii în oraş şi pe câmpurile de lângă oraş, unde sunt aruncate ilegal sute şi sute de tone de moloz şi betoane”, adaugă Fritz. 
 
Dominic Fritz este de părere că aleşii locali ai PNL nu apără interesele oraşului, ci apără interesele unor patroni.
 
"Încă o dată, liberalii din Consiliul Local arată că nu se află aici pentru a apăra interesele oraşului şi ale timişorenilor, ci interesele şi metehnele câtorva patroni dubioşi care fac bani serioşi pe spatele sănătăţii noastre. PS: faptul că nu au avut curaj să voteze - nici cu da, nici cu nu, nici cu abţinere, efectiv au refuzat să apese pe buton - pare doar un gest de laşitate copilărească, dar e de fapt o palmă dată timişorenilor care au votat ca să fie reprezentaţi în Consiliul Local. Cine nu vrea să-şi asume votul nu are ce căuta în politică”, subliniază Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.