Depunerea dosarelor pentru gradaţiile de merit ale profesorilor din învăţământul preuniversitar este amânată cu 30-45 de zile, până la publicarea în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat, a anunţat, miercuri, Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop a precizat că din 13 februarie ar fi trebuit începută procedura pentru aprobarea gradaţiilor de merit pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, în fiecare an fiind depuse aproape zece mii de dosare.

Secretarul de stat a spus că anul acesta depunerea dosarelor va fi amânată din cauza lipsei unui contract colectiv de muncă la nivelul sistemului de învăţământ, care poate fi negociat abia după publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

"Anul acesta nu pot să îşi depună aceste dosare, pentru că nu există contract colectiv de muncă la nivelul de sistem de învăţământ. Fostul guvern a pierdut acest contract colectiv de muncă prin noiembrie-decembrie. Neavând contract colectiv de muncă în comisii paritare, nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplină, iar noi nu putem negocia contractul colectiv de muncă până după publicarea în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat. Fapt pentru care se va decala programul de depunere a acestor gradaţii de merit cu 30-45 de zile. Urmează să avem o dezbatere cu colegii din sindicat”, a declarat Liviu Pop în cadrul unei conferinţe de presă, la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Secretarul de stat a subliniat că "este o veste tristă” pentru cei care doreau să îşi depună aceste dosare, pentru că 'stăm după Legea bugetului de stat să fie publicată în Monitorul Oficial”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.