Forţele Navale au anunţat că, în acest an, Ziua Marinei Române va fi marcată printr-o ceremonie care va avea loc în Portul Militar, iar navele militare vor defila pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11.30 şi 13.30. De asemenea, pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul, între orele 10.00 şi 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că şi în acest an continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiţii impuse de contextul pandemiei provocate de noul coronavirus SARS CoV-2.
 
“Ediţia din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi, spre deosebire de alţi ani, se va desfăşura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august. Vor fi, de asemenea, planificate şi defilări ale navelor pe mare şi pe Dunăre, la Constanţa, Brăila şi Tulcea”, se arată în comunicat. 
 
Astfel, pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale, începând de miercuri, 5 august, sunt lansate concursurile tematice ”Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) şi ”Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?", precum şi proiectele virtuale ”Lecţia de istorie", ”Oameni în uniformă de marină" şi ”Portret de marinar, schimb de generaţii".
 
Forţele Navale au menţionat că vor fi organizate tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea. 
 
“Ziua tradiţională a porţilor deschise se va desfăşura tot în mediul online duminică, 9 august, când reprezentanţii Marinei Militare Române vor prezenta, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea. Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forţelor Navale, care va susţine recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR”, a precizat sursa citată. 
 
În 15 august va avea loc o ceremonie militară în Portul Militar Constanţa şi tot atunci va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11.30 şi 13.30. Totodată, în aceeaşi zi, pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul între orele 10.00 şi 11.00.
 
În anii trecuţi manifestările de Ziua Marinei aveau loc pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei, iar timp de aproximativ o oră şi jumătate militarii prezentau în faţa publicului exerciţii cât mai complexe, iar nave militare, aflate în aceeaşi zonă, puteau fi admirate de turişti şi de constănţeni. La manifestările de la Constanţa asistau, în anii trecuţi, mii de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.