Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, miercuri, că în acest an sunt înregistrate cele mai puţine decese cauzate de gripă, acesta fiind un semn că vaccinarea şi campania de vaccinare au fost eficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ceea ce priveşte sezonul de gripă, anul acesta înregistrăm cel mai mic număr de decese din ultimii ani, semn că vaccinarea şi campania de vaccinare au fost eficiente. Până în momentul de faţă, sunt 39 de decese faţă de un număr de 128 de decese în anul anterior, iar planul de achiziţii pentru 2020-2021 de vaccinuri este în linie dreaptă. Am avut întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu direcţiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii pentru a stabili estimatul corect de data aceasta de număr de doze de vaccin antigripal, achiziţia va demara în luna martie”, a spus Victor Costache, la audierile din comisii.
 
El a mai spus că în prezent coronavirusul poate fi diagnosticat în mai multe oraşe, nu doar în Bucureşti. 
 
"O altă direcţie strategică a fost pregătirea României şi ameliorarea capacităţii de răspuns în contextul pandemiei cu coronavirus. În urmă cu trei săptămâni s-a dat o ordonanţă de urgenţă pentru a reface stocurile strategice care lipseau cu desărvârşire în tot ce înseamnă biocide, costume de protecţie, ventilatoare, s-a îmbunătăţit astfel capacitatea de răspuns a României în contextul acestei pandemii severe. În momentul de faţă avem capacitate de diagnostic la nivel naţional, iniţial a fost în Bucureşti, în momentul de faţă este capacitate de diagnostic în Constanţa, Cluj, Iaşi şi Timişoara”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.