Consilierul local buzoian Constantin Florescu, fost preşedinte al Tribunalului Buzău, a negat, joi, că ar fi autorul plângerii la DNA în cazul proiectului cu fonduri europene care a dus la suspendarea finanţării. El afirmă că situaţia proiectului putea fi rezolvată în doar trei zile, dacă s-ar fi şi urmărit acest aspect şi nu victimizarea primarului Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte al Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu, consilier ales pe liste PMP în anul 2020, a luat cuvântul în plenul consiliului local şi a răspuns acuzaţiilor, indirecte, aduse de primarul Constantin Toma.  

”În această şedinţă de consiliu am luat cuvântul pentru a face precizări în legătură cu anumite acuzaţii care au fost în mediul online acuzaţii făcute de organele de presă în special cele care sunt plătite de Toma din banii publici din care rezulta că eu aş fi autorul reclamaţiei, al plângerii de la DNA în baza căreia s-a suspendat finanţarea lucrul care nu este adevărat”, a spus fostul judecător Constantin Florescu. 

Mai mult, Florescu a susţinut că măsura prin care a fost sistată finanţarea nu este legală şi, dacă ”aveam un primar normal la cap” problema era deja rezolvată. 

”Am explicat că această suspendare a fondurilor prin adresa respectivă este nelegală şi că ea poate poate să fie contestată la Curtea de Apel, Secţia Contencios Administrativ în faţa unui judecător de îndată şi, în mod sigur, judecătorul va suspenda această decizie pentru că este foarte clar că nu poţi printr-o simplă adresă să blochezi un contract. Contractul acesta de finanţare este mult mai complex. Daca era un primar normal la cap acest lucru făcea, se ducea la un judecător la Curtea de Apel solicita şi obţinea suspendarea în trei zile că se judecă pe procedură de ordonanţă prezidenţială. Dar cum nu avem un primar normal la cap care atunci când aude de judecători şi de lege fuge ca dracu de tămâie el ce a făcut? A făcut această conferinţă de presă în care s-a victimizat, în care în care principala lui preocupare era să afle cine a dat public această adresă? Cu toate că, fac o paranteză, era obligatoriu chiar el se dădea public imediat să aducă la cunoştinţa publicului şi să precizeze ce măsuri ia ca să înlăture aceasta această suspendare care din punct de vedere al meu este ilegală  iar până acum trebuia să fie rezolvată problema”, a mai spus consilierul local Constantin Florescu. 

Fostul preşedinte al Tribunalului Buzău a explicat că, în loc să acţioneze, Toma a preferat să se victimizeze şi să spună că nu a luat şpagă deşi nimeni nu îi adusese astfel de acuzaţii.  

”În loc să facă acest lucru primarul nostru s-a victimizat. A transformat chestia asta cum că el ar fi ţinta, el care doreşte binele Buzăului iar opoziţia nu doreşte acest lucru. De aceea am solicitat viceprimarilor, consilierilor locali PSD să nu îl mai sprijine în sensul ăsta să îl tragă de mână pentru că duce oraşul într-o direcţie greşită. De asemenea, am solicitat şi conducerii centrale a PSD, unde sper că mai sunt oameni serioşi şi integri, să analizeze situaţia să îl retragă din această administrare fondurilor europene pentru că el nici un proiect pe care l-a avut până acum din fonduri europene, în mediul privat vorbesc, nu l a dus la sfârşit”, a mai spus consilierul PMP. 

Constantin Toma l-a acuzat pe Florescu că este cel care i-a trimis un mesaj prin care îl ameninţa cu puşcăria.  

”El a intrat acum într-un delir din ăsta paranoic în care se autovictimizează. Personalizează că lumea are ceva cu el, care este un brand şi eu sunt invidios pe cariera lui politică. Lucru total neadevărat. L-am întrebat în mod expres în timpul şedinţei dacă susţine public că eu am făcut plângere? A spus că nu susţine public că îi e frică că eu ştiu dreptul şi o să îl dau în judecată”, a mai spus Constantin Florescu. 

În final, fostul preşedinte al Tribunalului Buzău a explicat cum situaţia sistării plăţii pe fonduri europene s-ar fi putu rezolva în doar câteva zile fără să fie nevoie de toată această tevatură: ”Parchetul şi a făcut datoria, a primit o sesizare şi a informat autoritatea respectivă. Acolo, probabil că sunt nişte politruci şi nişte oameni fricoşi care au zis hai să suspendăm noi fondurile să ne punem la adăpost nu-i aşa? Această suspendare este un act administrativ care conform Codului Administrativ, conform Legii 544 poate fi atacată în Contencios Administrativ şi se solicită suspendarea la Curtea de Apel. Era o treabă foarte simplă, legală, dar nu avem cu cine să ne înţelegem. Un primar care nu dă un ban pe lege. El încearcă cu fel de fel de adrese, fel de fel de manipulări să rezolve o chestiune simplă”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.