Fenomenul de "a ţine sub capac zona de învăţământ profesional" a fost în paralel cu zona de discreditare a învăţământului superior, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, la conferinţa "Deficitul de angajaţi calificaţi. Cum pot fi “reînviate” şcolile profesionale din România?”. El spune că "fabricile de diplome", mai ales din sectorul privat, au dus la o problemă majoră pentru angajatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a existat până recent o voinţă politică şi socială care să ne îndrepte către un accent pe partea de şcoală profesională. Acest fenomen de a ţine sub capac zona de învăţământ profesional a fost în paralel cu zona de discreditare a învăţământului superior, până la urmă. Fabricile de diplome pe care le-am avut în această zonă, mai ales din sectorul privat, au dus la o problemă majoră pentru toţi angajatorii care, în momentul în care primesc o diplomă oarecare, mai ales de la universităţi din sectorul privat care au dat diplome pe bandă rulantă, acea diplomă nu are valoare. Şi atunci angajatorii îşi fac propriul sistem de testare şi verificare şi mai apoi, pe bani serioşi, pregătirea la locul de muncă", a spus ministrul Muncii.

Tot la conferinţa "Deficitul de angajaţi calificaţi. Cum pot fi “reînviate” şcolile profesionale din România?”, organizată de Agenţia de presă News.ro, ministrul Muncii a arătat că există "o oarecare zonă de ipocrizie" atunci când se arată preocuparea pentru învăţământul profesional şi tehnic, dar de fapt sunt închise şcolile de meserii, şcolile agricole, sunt fixate condiţii privind numărul minim de elevi în clase, el susţinând şi că această problemă implică patru ministere: Educaţiei, Muncii, Economiei şi Dezvoltării Regionale. 

La conferinţa "Deficitul de angajaţi calificaţi. Cum pot fi “reînviate” şcolile profesionale din România?”, organizată de Agenţia de presă News.ro în parteneriat cu OMV Petrom participă şi secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Ionescu şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Costreie, alături de reprezentanţi ai companiilor, oameni de afaceri, reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor care derulează proiecte în domeniul educaţiei, consultanţi, traineri, manageri de resurse umane, tema principală fiind soluţiile şi strategiile de reducere a deficitului de angajaţi calificaţi din România.

CITEȘTE ȘI CONFERINŢA NEWS.RO: Dragoş Pîslaru: Educaţia nu înseamnă doar elita de olimpici şi câteva facultăţi din top 500, ci baza - învăţământul profesional CITEȘTE ȘI CONFERINŢA NEWS.RO: Ministrul Muncii - Noi încă ne raportăm la educaţie într-un mod individualist. Nu ne putem abţine să întrebăm copilul, când ia o notă, "dar ăla cum a luat 10?"
CONFERINŢA NEWS.RO: Pîslaru - Fenomenul de \
CITEȘTE ȘI CONFERINŢA NEWS.RO: Pîslaru - Fenomenul de "a ţine sub capac zona de învăţământ profesional" a fost în paralel cu zona de discreditare a învăţământului superior

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...