În cazul în care s-ar întâmpla o tragedie similară celei de la Colectiv, pacienţii vor fi trimişi în străinătate, în spitalele din ţară putându-se conta pe tratarea a 10-20 de pacienţi, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la conferinţa cu tema "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament", organizată de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Facem ce ar fi trebuit să facem şi anul trecut, trimitem pacienţii în străinătate. Contăm pe tratarea a 10-20 de pacienţi în România", a spus ministrul Sănătăţii, la conferinţa News.ro.

La conferinţă a fost difuzat un material video în care supravieţuitori ai incendiului din Colectiv povestesc calvarul din 30 octombrie 2015, dar şi experienţa trăită în spitalele din România, prin comparaţie cu metodele de tratament şi cu dotările spitalelor din străinătate în care au fost transferaţi.

Organizarea sistemului naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat şi capacitatea României de a face faţă unor situaţii critice sunt printre temele conferinţei News.ro.

Partenerii conferinţei organizate de agenţia de presă News.ro sunt Medlife, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Framaceutici din România (ADRFR) şi Farmexpert.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.