Ministerul Românilor de Pretutindeni nu i-a ajutat pe românii ţinuţi sclavi în Italia, Spania sau alte ţări europene, în condiţiile în care a cheltuit două treimi din buget pentru ”pretinse acţiuni culturale în Republica Moldova”, a anunţat luni Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (CAPIMED).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O româncă în vârstă de 29 de ani şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi recent de carabinierii italieni, într-o localitate din Calabria, după ce a fost ţinută sechestrată timp de zece ani într-un beci, legată de pat, bătută şi violată, de către un bărbat în familia căruia tânăra ajunsese pentru a lucra ca îngrijitoare. Bărbatul a fost arestat pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată, scrie presa italiană.

”Românii din Diaspora ştiu să citească pe internet şi văd că ministerul care ar trebui să-i reprezinte a dat, anul acesta, două treimi din buget pentru pretinse acţiuni culturale în Republica Moldova, dar n-a ajutat cu nimic sclavii români din Italia, Spania sau alte ţări europene”, se arată în comunicatul publicat luni.

Totodată, proiectele care sunt concepute pentru a veni în sprijinul românilor din Diaspora sunt ignorate de mai mulţi ani, de mai multe guverne, potrivit confederaţiei. În plus, banii de la bugetul statului sunt cheltuiţi ”pe evenimente precum Expo Milano (3,5 milioane de euro în 2015) şi pentru promovarea iei româneşti, în timp ce sute de cetăţeni români sunt lipsiţi de apărare în ţări străine, iar statul român nu face nimic pentru ei”.

CAPIMED susţine că Ministerul Românilor de Pretutindeni nu publică nişte criterii clare şi nici date limită pentru analizarea proiectelor depuse, ”dar apar, din când în când, proiecte în derulare, a căror transparenţă nu este respectată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.