Furnizorul de apă Hidro Prahova, companie deţinută majoritar de Consiliul Judeţean Prahova, anunţă că pune în funcţiune, marţi, o conductă alternativă care face legătura între două rezervoare de apă de unde sunt alimentaţi consumatorii din municipiul Câmpina, investiţia fiind făcută în contextul în care locuitorilor le-a fost furnizată, în repetate rânduri, apă cu bacteria Clostridium perfringens. Vechea conducă, funcţională până în prezent, va fi izolată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă finalizarea procedurilor privind punerea în siguranţă a zonei din reţeaua de alimentare cu apă a municipiului Câmpina unde, în luna august 2021, a fost descoperită bacteria Clostridium perfringens. Pentru a elimina definitiv potenţialul de contaminare, societatea HIDRO PRAHOVA SA, prin intermediul Sucursalei din municipiul Câmpina, a desfăşurat lucrări de amenajare a unei conducte alternative care să facă legătura între cele două rezervoare de 5000 mc din zona Muscel şi Spitalul Voila, conducta veche urmând să fie izolată, iar rezervoarele igienizate”, anunţă compania într-un comunicat dat publicităţii marţi.  

Pentru cuplarea noii conducte din strada Drumul Taberei, în cursul zilei de marţi 7 decembrie 2021, între orele 11.00-13.00, va fi oprită alimentarea cu apă pe străzile Doftanei şi Cărămidari, fiind afectaţi aproximativ 400 de abonaţi. După finalizarea acţiunii, pe măsura umplerii reţelei de distribuţie, există posibilitatea ca unii abonaţi să resimtă lipsa de presiune a apei, precizează oficialii Hidro Prahova.  

În luna august a acestui an, furnizarea apei potabile în municipiul Câmpina a fost sistată mai mult de o săptămână, după ce în probele prelevate a fost identificată bateria Clostridium perfringens.  

În aceeaşi perioadă, primarul oraşului, Alin Moldoveanu, a publicat pe Facebook mai multe documente care arată că, începând cu anul 2018 şi până în 2021, periodic în apa furnizată la Câmpina a fost descoperită aceeaşi bacterie, însă locuitorii nu au fost anunţaţi.  

Informaţia a fost confirmată de Hidro Prahova, care a precizat însă că a informat de fiecare dată autorităţile locale despre faptul că apa era infestată şi a făcut demersuri pentru remedierea situaţiei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.