Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte marţi, pentru a decide cu privire la revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare cu COVID-19. Hotărârea ar putea intra în vigoare cel mai devreme miercuri. DSP Bucureşti a anunţat că rata de infectare în ultimele 14 zile este 0,89 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: DSP Bucureşti a anunţat, marţi, că rata de infectare în Capitală este de 0,89 la mie.

În aceste condiţii, este aşteptată convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii den Urgenţă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma că, practic, s-a renunţat la sintagma "săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri". El explica faptul că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi DSP trebuie să iniţieze hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, de fapt.

La rândul său, prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirma că, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, marţi ar urma să aibă loc şedinţa CMBSU.

"Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, explica Alin Stoica.

El arăta că 157.143 de copii pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 pot participa online, menţionând că, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respectiv 2.922 de elevi.

Totodată, sunt 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de angajaţi din învăţământ sunt confirmaţi cu COVID-19.

Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS era de 0,94 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara, luni, după şedinţa conducerii PNL, că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.

"Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă a CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de marţi, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, declara Cîmpeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.