Autorităţile din Buzău au decis suplimentarea cu 30 la sută a paturilor pentru bolnavii Covid, în contextul unei creşteri fără precedent care se înregistrează în acest judeţ. Vineri, la Buzău, sunt raportate 750 de cazuri noi de Covid şi 74 de reinfectări, cifre care nu s-au înregistrat în nicio altă zi de la debutul crizei sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform prefectului judeţului Buzău, în urma analizei situaţiei epidemiologice de la nivelul judeţului, s-a decis  trecerea la etapa a doua a planului de rezilienţă anti-Covid, ceea ce înseamnă suplimentarea cu 30 la sută a paturilor pentru bolnavii Covid, faţă de momentul anterior.

Vineri, sunt raportate la Buzău  750 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 74 de reinfectări, fiind cele mai mari cifre de la debutul pandemiei de coronavirus. Rata de pozitivare este de aproape 55%. Concret, din 1505 teste efectuate în 24 de ore, 824 au fost pozitive.

"Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău, s-au înregistrat 824 cazuri cu COVID-19 (750 cazuri noi de infectare si 74 cazuri de reinfectare). Pacienţii au varste cuprinse intre 3 luni si 94 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare.", menţionează DSP Buzău.

Pe de altă parte, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău înregistrează o avalanşă de cereri din partea buzoienilor care vor să se testezepentru Covid.

În 24 de ore, sunt peste 150 de solicitări pentru testare, faţă de 20-30 câte erau recent, iar dintre acestea circa jumătate au rezultate pozitive. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.