Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că ”doar rău-voitorii şi mincinoşii pot contesta că autostrada A13 Braşov-Bacău se va realiza pe exerciţiul bugetar 2021-2027”. ”Autostrada Bacău-Braşov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără aşa tare pe domnii Şova şi Benea”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul autostrăzii A13 Braşov - Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, în urma licitaţiei, câştigătorul care va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, în câteva zile, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal.

Realizarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor două etape a fost semnat în luna mai.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat ameninţarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanţare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate şi CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Braşov şi au fost surprinşi să constate că a fost încheiată licitaţia şi stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani. Nu, nu a mai fost prinsă autostrada Bacău-Braşov ca o promisiune, pentru că A13 devine o realitate! Eu înţeleg că se apropie campania electorală, înţeleg că pentru domnii de la PSD dezinformarea este sportul favorit, dar mi se pare că îşi bat joc de oamenii care i-ar putea crede! Mai bine le-ar spune băcăuanilor că PSD nu a făcut mai nimic pentru infrastructura judeţului, timp de 30 de ani, sau cam ce a făcut domnul Lucian Şova, în vremea cât a fost ministru. Autostrada Bacău – Braşov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără aşa tare pe domnii Şova şi Benea”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, citat în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.