O firmă din Oradea a fost amendată cu 50.000 de lei de către comisarii de mediu după ce aceştia au descoperit că societatea colecta ilegal deşeuri în municipiu, serviciul fiind delegat de administraţia locală unei alte companii de salubritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Comisariatului Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii instituţiei au descoperit în Oradea o firmă care colecta ilegal deşeuri din municipiu, deşi nu avea acest drept.

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea efectua operaţiuni de colectare a deşeurilor municipale în localitatea Oradea, fără a deţine contract de delegare a gestiunii de furnizare sau prestare a serviciilor de utilităţi publice în municipiul Oradea.

"Având în vedere această neconformitate identificată, societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei”, mai arată Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu.

În Oradea, administraţia locală a delegat prin contract serviciul de colectare a deşeurilor către compania de salubritate RER Ecologic Service, aceasta fiind singura care are posibilitatea să desfăşoare aceste servicii în municipiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.