Consiliul Judeţean Covasna anunţă, joi, că numărul turiştilor din judeţ a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei. Astfel,1 02.601 turişti au sosit în judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda situaţiei incerte generate de pandemie, turismul covăsnean a înregistrat o creştere semnificativă, potrivit raportului anual al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, întocmit pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Conform raportului respectiv, numărul persoanelor venite în judeţ s-a dublat faţă de primele nouă luni ale anului 2020, depăşind chiar şi numărul de turişti înregistraţi în 2019”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Covasna.  

Potrivit sursei citate, cifrele înregistrate sunt:     

  • 101.877 - turişti sosiţi în Judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2019; 
  • 57.648 - turişti sosiţi în Judeţul Covasna în 2020; 
  • 102.601 - turişti sosiţi în Judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021. 

”În ceea ce priveşte numărul de sosiri, am revenit la nivelul anului 2019, an care fusese remarcabil din punctul de vedere al creşterii numărului de turişti. În privinţa numărului de nopţi petrecute în judeţ, ne confruntăm însă în continuare cu o diminuare cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Motivul pentru această scădere îl reprezintă  numărul mai mic de pachete sociale, balneare, valorificate în hotelurile din staţiunea Covasna, pachete care necesită sejururi mai lungi", a declarat Godra Árpád, directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea  Turismului în Judeţul Covasna. 

Potrivit sursei citate, în 2021, judeţul Covasna a reprezentat 2,6% din numărul total de înnoptări înregistrate în România în primele nouă luni, ”un număr remarcabil pentru un judeţ mic cum este Covasna”.  

În 2019, acest procent fusese de doar 1,8%. 

 ”Turiştii preferă destinaţiile mai intime, cu mai puţini vizitatori. Acest lucru este în avantajul Judeţului Covasna, având în vedere resursele sale naturale şi structura urbană. Majoritatea operatorilor de turism şi-au reorganizat activităţile în urma situaţiei de urgenţă provocate de COVID-19, schimbându-şi profilul atunci când a fost necesar şi deschizându-se la noi oportunităţi de a-şi menţine afacerile", a precizat preşedintele C.J. Covasna, Tamás Sándor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.