Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângere penală pe numele directoarei de la Liceul Callatis din Mangalia în cazul banilor solicitaţi pentru printarea şi copierea fişlelor de subiecte la lucrările scrise şi acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean că încearcă să muşamalizeze această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a depus o plângere penală pentru luare de mită la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe numele directorului Daniela Diaconu, în urma cazului datoriilor la xerox din Liceul Teoretic Callatis. 
AEC a precizat că inspectorul şcolar general Sorin Mihai a vizitat unitatea de învăţământ şi apoi a afirmat că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii liceului din Mangalia nu au fost transmise solicitări către elevi pentru a se implica în strângerea de bani. Asociaţia Elevilor acuză IŞJ Constanţa că încearcă să muşamalizeze cazul şi a precizat că informaţiile respective sunt false, prezentând o discuţie pe care membra AEC, Daria Mateciuc, elevă în liceu, ar fi purtat-o cu directorul liceului din Mangalia. 
În această conversaţie, Daniela Diaconu o întreabă pe eleva respectivă câte teste au primit la clasa ei şi la ce discipline, precizând că înseamnă cinci lei de copil şi fiecare elev trebuie să dea suma respectivă.  
“Considerăm josnică tentativa IŞJ de a minţi opinia publică şi a ascunde mizeria sub preş. Având în vedere incompetenţa şi interesele cinice de care instituţia a dat dovadă, AEC s-a adresat astăzi unei autorităţi competente: Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Amintim faptul că colectarea de fonduri de către cadre didactice sau personal al unităţii de învăţământ de la elevi se încadrează în infracţiunea de luare de mită, ce se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”, se arată în comunicat. 
Sursa citată precizează că directorul de la Liceul Callatis din Mangalia a colectat fonduri în mod ilegal. 
“Doamna Daniela Diaconu a dovedit în mod repetat că nu îşi merită funcţia de director, aceasta colectând fonduri în mod ilegal, minţind şi încercând să o intimideze pe Daria Mateciuc, eleva care a publicat tabelul. O persoană competentă pentru funcţia de director este o persoană care se asigură de bunăstarea elevilor, nu o persoană care încurajează activităţi ilegale în cadrul unei unităţi de învăţământ şi, în plus, ameninţă elevii care îşi cunosc drepturile şi luptă pentru elevi. Asociaţia Elevilor din Constanţa nu va ezita să depună plângere penală pe numele oricărui director din judeţ responsabil pentru colectarea fondului şcolii/clasei/datorii la xerox sau orice alte sume colectate în mod ilegal!”, a mai transmis AEC. 
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat, marţi, conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume.
 
Inspectorul şcolar general Sorin Mihai a declarat, miercuri seara, că a mers la Liceul Teoretic Callatis şi a discutat cu directoarea unităţii de învăţământ, cu preşedintele Asociaţiei Părinţilor, cu cenzorul asociaţiei părinţilor şi cu elevi, iar în urma dialogului purtat cu reprezentanţii liceului din Mangalia a rezultat că nu au fost transmise solicitări către elevi pentru a se implica în strângerea de bani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.