Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, o slujbă religioasă la Mănăstirea Gheorghiţeni din localitatea Dorna Arini din judeţul Suceava, iar credincioşii prezenţi nu purtau măşti şi nici nu respectau distanţa fizică, stând foarte aproape unii de alţii. Imagini video din timpul slujbei au fost postate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, dar reprezentanţii acesteia au spus că nu doresc să le comenteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Arhiepiscopul Tomisului a fost prezent, miercuri seara, la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, Dorna Arini, din judeţul Suceava, unde a oficiat Liturghia Sfântul Ioan Gură de Aur.
 
Slujba a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, iar pe imagini se poate observa cum zeci de credincioşi nu poartă mască şi stau foarte apropiaţi unii de ceilalţi. De asemenea, la un moment dat, Arhiepiscopul Tomisului împărtăşeşte mai mulţi copii.
 
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că nu doreşte să comenteze imaginile respective. 
 
Potrivit datelor de pe site-ul lăcaşului de cult, aşezământul monahal „Acoperământul Maicii Domnului” a fost ridicat de către Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, născut pe acele meleaguri, iar ctitorii mănăstirii sunt părinţii înaltului ierarh. 
 
Biserica a fost ridicată în urmă cu 20 de ani şi este o construcţie în stil maramureşan. 
 
În cadrul mănăstirii funcţionează o pensiune monahală cu spaţii de cazare pentru pelerini, mai precizează site-ul lăcaşului de cult.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.