Aproximativ 150 de funcţionari publici, membri ai Federaţiei Sindicatelor Pro-Administraţie, protestează miercuri la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, nemulţumiţi de neaplicarea legii salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un prim semnal înaintea tăvălugului ce va urma în România. Dacă nu se rezolvă, legea salarizării unitare să fie aplicată de îndată, pentru că există, este aprobată de Fondul Monetar Internaţional, de Comisa Europeană”, spune Liviu Pop, prim-vicepreşedinte Federaţiei Sindicatelor “Pro-Administraţie”. 

Sindicaliştii care protestează la sediul Ministerului Muncii sunt funcţionari publici din administraţia locală veniţi din judeţele Maramureş, Baia Mare, Mureş, Harghita, Argeş, Botoşani şi Suceava. Ei spun că ar fi bani pentru aplicarea legislaţiei dacă s-ar reduce “economia neagră”.

“Argumentele că nu sunt bani sunt mincinoase. Nu este voinţă politică. Nu străinii nu ne lasă, noi nu vrem să ne aplicăm legea. Bani sunt. Bani negri, spune Guvernul, nu eu. 40 de miliarde anual sunt pe sub masă. Zece la sută să economisească, toate se vor rezolva în România, şi investiţii şi tot”, mai spune Liviu Pop.

O delegaţie formată din şapte reprezentanţi ai protestatarilor a fost primită la discuţii de secretarul de stat pentru dialog social Iolanda Stăniloiu.

Protestul este autorizat până la ora 17.00, spun reprezentanţii Jandarmeriei.

Potrivit Ministerului Muncii, scenariul realist pentru creşterile salariale din următorii cinci ani presupune o alocare bugetară de circa 14 miliarde de lei, suplimentar impactului măsurilor din 2016, prevăzute în OUG 20 şi OUG 43. Creşterea procentuală totală a masei salariale din sectorul public, în perioada 2016-2021, va fi de 29,1 la sută, potrivit proiectului Legii salarizării unitare.

"Am început, azi (miercuri, n.r.), consultarea pregătitoare cu liderii confederaţiilor sindicale privind Legea salarizării unitare. Am avut deja consultări la nivelul Guvernului pe partea de principii şi am venit în această întâlnire să prezentăm aceste principii pe care le-am gândit ca fiind importante pentru a avea o lege a salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, pe care să construim întreg cadrul legislativ", a spus, săptămâna trecută, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.