Agenţia Naţională de Transplant transmite, miercuri seară, ă vieţile a 8 români au fost salvate în ultimele 5 zile la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. Prelevarea organelor s-a făcut la Sibiu şi Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ca acest „lanţ al vieţii" să fie posibil a fost nevoie de acceptul familiilor celor decedaţi. O decizie grea şi încărcată de emoţii puternice, dar pe care din ce în ce mai mulţi români au puterea să şi-o asume. Mulţumim din suflet familiilor donatorilor, care printr-un gest altruist au reuşit să schimbe în bine viaţa unor oamnei necunscuţi, aflaţi în cumpănă”, a transmis, meircuri seaăr, Agenţia Naţională de Transplant. 

Instituţia precizează că 8 vieţi au fost salvate în ultimele 5 zile la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. 

Patru intervenţii de prelevare organe au fost realizate, în ultimele zile la nivel naţional, 3 dintre acestea fiind efectuate la Spitalul Clinic Judeţean De Urgenţă Tg Mures şi una la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.  

”Respect şi recunoştinţă echipelor medicale implicate pentru pentru profesionalismul şi munca depusă în această formă de vârf a practicii medicale care este transplantul. Agenţia Naţională de Transplant va depune în continuare toate eforturile pentru dezvoltarea acestei activităţi esenţiale în demersul de salvare a vieţii cât mai multor pacienţi români”, a mai transmis instituţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.