Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, susţine că a câştigat un nou mandat, transmiţându-le băimărenilor un mesaj în care le mulţumeşte "din toată fiinţa" sa. El le mai spune acestora că va fi "mai mult decât un primar": "Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragii mei, cu demnitate şi curaj aţi apărat oraşul. Aţi arătat ce înseamnă să fii băimărean adevărat, aţi demonstrat că Baia Mare e o adevărată capitală a Ardealului de nord şi impune respect. Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puţine ori am lăsat să se vadă emoţia ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în faţa voastră şi vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vehgeze din stele, murind în braţele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-aţi aşezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranţă şi recunoştinţă, lacrimi care se aştern şi mângâie. Vă mulţumesc şi vă iubesc! Voi sunteţi marea mea familie. Voi sunteţi energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!", le transmite băimărenilor Cătălin Cherecheş, aflat în arest.

El îi invită "pe toţi cei care au rătăcit, pe toţi cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă" întâi la dialog şi apoi la muncă.

Primarul din Baia Mare mai spune, în mesajul transmis din arest, că din luptă, ură şi dezbinare nu se poate construi nimic durabil şi serios, el susţinând că este "omul binelui, omul toleranţei, omul prieteniei, un om care iubeşte Baia Mare şi care îşi dedică viaţa pentru acest crez".

"Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic şi mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare şi pentru Maramureş. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu o familie mare şi numeroasă, familia băimărenilor adevăraţi. Vă mulţumesc din toată fiinţa mea. Şi vă spun cu mâna pe inima mea că voi fi, cu voia voastră, mai mult decât un primar. Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru, iar fiecare dintre voi se va simţi puţin primar. Renaştem, reconstruim doar împreună Baia Mare. Vă iubesc!", îşi încheie Cherecheş mesajul, semnat "Cătălin, prin dragostea voastră şi dragostea mea pentru voi, Primarul Municipiului Baia Mare".

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA,el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 - septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.