Peste 200 de oameni au protestat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în a nouăsprezecea zi de manifestaţii antiguvernamentale, după ce, în cursul zilei, în faţa Guvernului, aproximativ 500 de părinţi şi copii au participat la "Lecţia de educaţie civică". Proteste faţă de Executiv au fost şi în ţară, zeci de oameni ieşind în stradă la Galaţi, Constanţa, Cluj şi Braşov. În a paisprezecea zi de manifestaţii de la Palatul Cotroceni, peste 100 de persoane au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 200 de oameni s-au aflat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, ei au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile, ca în fiecare seară de protest. Apoi oamenii au început să plece, iar în jurul orei 22.15 piaţa s-a golit.

Manifestanţii au scandat: "Ole, ole, ole, Dragnea lasă-ne", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Ceauşescu n-a murit, şi-a lăsat mustaţă şi-a venit la guvernare să dea ordonanţă", "Rezistăm, nu plecăm", "Jos Guvernul Grindeanu", "PSD, ciuma roşie", "La închisoare, nu la guvernare", "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "Demisia", "Zi de zi aici vom fi ,"Hoţii”, "DNA să vină să vă ia", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe pancartele din Piaţă se putea citi: "Nu vrem guvern de troglodiţi şi hoţi condus de mafioţi", "Luptăm pentru o ţară curată, luptăm pentru a combate corupţia", "Guvern compromis trebuie demis".

Manifestanţii au aşezat candele aprinse pe asfalt, unde copiii au scris cu creta, în timpul protestului de dimineaţă, "Democraţia #rezistă".

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, au fluierat şi au suflat în vuvuzele. Circulaţia rutieră în zonă s-a desfăşurat normal.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din Capitală, intitulat "Lecţia de educaţie civică", s-a încheiat, sâmbătă, în jurul orei 15.00, după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist. Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă.

Sâmbătă seară, peste o sută persoane care susţin Guvernul au protestat timp de câteva ore şi în faţa Palatului Cotroceni, pentru a paisprezecea zi consecutiv, cerând demisia preşedintelui Iohannis.

Protestatarii au huiduit şi au scandat ”Demisia”, ”DNA fără cucuvea”, "Suspendat şi judecat", “Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm”.

Pe pancartele lor scria: "Respectaţi votul poporului", "Noi, românii ceilalţi, susţinem Guvernul".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Palatul Cotroceni a fost în prima zi de proteste, din 5 februarie, când au ieşit în stradă peste 2.000 de oameni.

Proteste au fost şi în mai multe oraşe din ţară, cu toate că în ultimele zile numărul participanţilor a scăzut foarte mult.

Astfel, la Iaşi aproximativ 30 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din municipiu, cerând demisia guvernului Grindeanu. Participanţii au avut fluiere, vuvuzele şi steaguri ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii.

Ei au scandat "Jos Guvernul”, ”Nu cedăm” şi ”Hoţii, Hoţii”. De asemenea, cineva a adus un banner cu mesajul ”Moldova vrea autostradă”. Oamenii susţin că nu mai au încredere în guvernul condus şi Sorin Grindeanu şi spun că vor continua să iasă în stradă, chiar dacă numărul protestatarilor s-a redus de la o zi la alta.

Aproximativ 40 de persoane au protestat şi la Galaţi, cerând demisia Guvernului.

”Vrem să plece acest guvern, să nu mai auzim de Dragnea, să plece şi actualul Parlament. Poate cu referendumul care se va face se va schimba ceva”, a spus o femeie.

Manifestanţii au ascultat muzică folk şi cântece de la Revoluţie, iar la un moment dat s-au prins în Hora Unirii. Unii protestatari purtau insigne pe care scria ”#rezist”.

Tot în jur de 40 de persoane au protestat, sâmbătă seară, şi la Constanţa. Ei au început să se strângă pe platoul din faţa Prefecturii începând cu ora 18.30 şi au scandat “PSD, ciuma roşie”, “Hoţii, hoţii”, “Demisia”.

Numărul protestatarilor la Constanţa a fost mai mare sâmbătă decât în ultimele trei zile, când au ieşit în stradă sub 20 de persoane.

Şi la Cluj, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, pornind apoi în mars prin oraş.

De asemenea, în jur de 30 de oameni au manifestat şi la Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.