Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, că şi el este "nemulţumit" de faptul că anunţul privind achiziţionarea rachetelor Patriot a fost făcut de alţi oficiali din Ministerul Apărării, şi nu de titularul postului, respectiv de către şeful SMG, criticând acest "mod de comunicare", la fel ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şi eu am avut o nemulţumire legată de anumite anunţuri publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, aşa cum e cazul ministrului Apărării. Lucrurile pe care dorim să le facem, spre exemplu, pentru înzestrare în domeniul Armatei să fie făcute de cei care trebuie să le facă şi anume de titularul Ministerului. Toate aceste lucruri care ţin de înzestrare de investiţii, peste 100 de milioane de euro, trebuie să aibă aprobarea Parlamentului, sunt proceduri cât se poate de clare pe care alţii dinaintea noastră n-au înţeles să le respecte", a spus premierul.

El a precizat că problema este legată de "modul de comunicare".

"Am avut această nemulţumire şi legată de faptul că acele dotări trebuiau a fi în primul rând anunţate dacă fac parte din strategia noastră de înzestrare de către titularul postului respectiv”, a adăugat premierul, solicitat să comenteze ceea ce a spus liderul PSD, Liviu Dragnea referitor la achiziţionarea de rachete Patriot.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Antena 3, că nu i-a plăcut afirmaţia şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, potrivit căreia România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, aşteptându-se de la general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine, şi a explicat că nu au fost încă finalizate procedurile parlamentare.

De asemenea, Grindeanu a avut o reacţie şi la comentariile şefului său pe linie de partid referitoare la împrumuturile pe care Guvernul le-a făcut pe pieţele externe.

”E o practică uzuală la nivelul UE şi nu numai. Aceste împrumuturi de lucru ale fiecărui Guvern se fac prin această modalitate prin care îţi acopei fie deficitul bugetar, fie plăteşti împrumuturi care vin din urmă şi sunt scadente, fie, parte din bani  merg către dezvoltare”, a menţionat premierul, reiterând că aceste împrumuturi au fost luate la cea mai mică rată istorică pentru România.

Grindeanu a spus că a urmărit declaraţiile lui Liviu Dragnea şi acesta nu a avut critici legate de faptul că banii împrumutaţi au fost luaţi de pe pieţele externe.

”Nu a criticat, eu m-am uitat foarte bine aseară. Sigur că e ideal să vorbim de împrumuturi de pe piaţa internă, dar hai să ne mai gândim un pic cam cât din sistemul bancar din România mai e cu capital românesc”, a precizat Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.