Un autocar în care se află 18 copii cu vârste între 10 şi 12 ani, din Kazahstan, a rămas blocat, vineri după-amiază, în localitatea vasluiană Valea Grecului, la aproximativ zece kilometri de Vama Albiţa, din cauza zăpezii. Pompierii şi militarii au intervenit, în cursul zilei, pentru deszăpezirea altor două autocare cu 53 de pasageri, respectiv 34 de persoane, blocate în Vama Albiţa şi în localitatea Crasna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, autocarul cu cei 18 copii a rămas înzăpezit în zona localităţii Valea Grecului, pe sensul de mers spre Huşi.
 
Autocarul a intrat vineri dimineaţă în România, prin Vama Albiţa, însă nu şi-a mai putut continua drumul din cauza zăpezii. Reprezentanţii Ambasadei Kazahstanului au solicitat intervenţia autorităţilor vasluiene. 
 
La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă intervin militari de la Garnizoana Huşi şi pompieri de la ISU. După ce vor fi preluaţi de autorităţi, copiii vor fi duşi în Huşi.
 
”Cei 18 copii vor rămâne temporar în municipiul Huşi, urmând a se stabili dacă îşi vor contuinua deplasrea, în funcţie de situaţia drumurilor şi a condiţiilor meteo”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa.
 
Tot vineri, pompierii şi militarii vasluieni au intervenit pentru deblocarea altor două autocare.
 
Un autocar cu 53 de persoane a rămas înzăpezit în Vama Albiţa, iar altul cu 34 de persoane în zona localităţii Crasna, pe sensul de mers spre Huşi.
 
De asemenea, un bărbat cu probleme grave de sănătate, din localitatea vasluiană Rafaila, care se afla de mai multe ore într-o maşină rămasă înzăpezită pe un drum judeţean a fost preluat de un echipaj medical.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.