In momentul in care apare un copil, relatia de cuplu sufera modificari bruste, iar proaspetii parinti se vad nevoiti sa adopte un nou stil de viata.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata ce masuri sunt recomandate odata cu venirea pe lume a primului copil:

·Achizitionarea unei locuinte.

Daca pana de curand, partenerii de cuplu locuiau intr-un apartement inchiriat, acum situatia se schimba complet. Pentru ca au devenit parinti, trebuie sa se gandeasca serios la achizitionarea unei locuinte mai spatioase. Este bine ca cel mic sa creasca intr-un loc linistit, departe de aglomeratia din oras si in proximitatea naturii. De aceea, este indicat ca parintii sa achizitioneze o casa in afara Capitalei si pentru asta, ei pot lua in considerare optiuni precum aceste case de vanzare Ilfov-Bragadiru. Aici, copiii se vor putea juca in curte si vor creste intr-un mediu curat si sanatos. Totodata, amenajarea si decorarea noii locuinte reprezinta un proces delicat, iar partenerii vor fi nevoiti sa acorde o atentie sporita obiectelor introduse in casa. Acestea nu trebuie sa fie un pericol pentru cel mic, asa ca vor trebui sa fie atenti la alegerea pieselor de mobilier. In plus, se recomanda instalarea unor solutii inteligente de incalzire si iluminare, cum ar fi degivrarea acoperisului prin cabluri de incalzire, despre care puteti afla mai multe la https://www.carbonheat.ro/produse/degivrare-acoperis/. Acestea sunt solutii eficiente economic, recomandate pentru parinti, care oricum cheltuiesc foarte mult pe ingrijirea si cresterea copiilor si ar fi bine daca ar reduce, pe cat posibil, celelalte cheltuieli.

Amenajarea camerei bebelusului.

Bebelusii au nevoie de atentie si ingrijire speciala, motiv pentru care proaspetii parinti vor trebui sa faca toate eforturile necesare pentru a-i crea micutului conditii optime de crestere si dezvoltare. De aceea, camera lui bebe trebuie sa fie amenajata corespunzator si sa indeplineasca toate criteriile necesare: siguranta, confort si igiena. Un aspect esential il reprezinta alegerea mobilei. Parintii sunt sfatuiti sa acorde o atentie sporita alegerii patutului. Acesta trebuie sa fie confectionat din lemn si sa fie indeajuns de inalt pentru a nu prezenta un pericol pentru bebelus. Cei interesati pot afla mai multe detalii accesand sectiunea Bebelas.ro patuturi copii, de unde pot  achizitiona unul dintre produsele disponibile, la preturi mai mult decat avantajoase. Incaperea in care va creste copilul trebuie sa fie  proaspat renovata, curata si aerisita si nu in ultimul rand, sa pastreze o temperatura optima. Parintii pot instala un termostat in camera bebelusului, pentru a se asigura ca acesta se simte confortabil in permanenta si ca nu se va imbolnavi.

Schimbarea locului de munca sau a programului.

In ziua de azi, responsabilitatea cresterii copilului revine ambilor parteneri, in egala masura. Acest lucru inseamna ca am depasit vremurile in care doar mama era cea care crestea singura copilul, in vreme ce tatal avea un job si aducea bani in casa. Astazi, parintii trebuie sa faca compromisuri si sa gaseasca o cale comuna: fie mama intra in concediu maternal o perioada si ramane acasa pentru a avea grija de copil, fie tatal procedeaza in felul acesta. Cert este ca nu pot sa renunte amandoi la joburi in favoarea copilului, pentru ca atunci nu ar mai avea niciunul dintre ei un venit stabil. Una dintre solutiile la indemana este ca un parinte sa lucreze full time, iar celalalt sa opteze pentru un program de munca part-time sau pentru posibilitatea de a lucra de acasa.

 Partenerii vor trebui sa renunte la pasiuni. Cel putin pentru o vreme, pana cand copilul creste indeajuns de mult incat sa poata avea grija de el insusi, parintii trebuie sa se impace cu ideea ca timpul nu le mai permite sa faca prea multe lucruri din pura placere. De aceea, se vor vedea nevoiti sa renunte la hobby-uri si pasiuni si sa investeasca fiecare strop de timp liber in ingrijirea copilului si pastrarea job-urilor. Vor fi momente cand situatia va deveni insuportabila, iar frustrarile vor iesi la iveala sub forma certurilor marunte si a tachinarilor. De aceea, partenerii trebuie sa fie deschisi unul fata de celalalt, sa comunice eficient si sa se sprijine reciproc. Altfel, va fi destul de greu sa treaca cu bine peste aceasta perioada si sa aiba o familie unita.

Momentele de intimitate sunt mai rare.

Pentru ca acum toata atentia partenerilor va fi directionata inspre ingrijirea copilului, relatia amoroasa va avea de suferit, iar partenerii de cuplu trebuie sa se pregateasca mental pentru asta, din timp. Pentru ca se vor imparti mereu  intre job si copil, acestia vor resimti oboseala din plin, iar dorinta de a petrece momente intime va incepe sa apara din ce in ce mai rar, pana cand va disparea complet. Este recomandat ca partenerii sa pastreze vie flacara pasiunii si sa depuna eforturi in mod real pentru a nu deteriora relatia. Doar cei care se iubesc cu adevarat vor reusi sa depaseasca cu brio aceasta perioada.

Chiar daca e o perioada dificila, care pune la incercare viata de cuplu, partenerii trebuie sa-si pastreze cumpatul si rabdarea si sa actioneze in consecinta. Un camin are la baza afectiunea si blandetea, iar cei doi trebuie sa isi reaminteasca unul altuia lucrul acesta de fiecare data cand se vor simti coplesiti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.